Nyheder

Genbrugstegl skal understøtte BRFfondens bæredygtighedsstrategi

19. maj 2021

”En af de vigtigste overvejelser for os i denne byggeproces har været, hvordan vi kan bidrage til at gøre byggeri og byggebranchen mere bæredygtig. Ved at bruge genbrugstegl til vore kommende kollegier sparer vi klimaet for CO2, og vi sørger dermed for at den uddeling, vi har lavet til Fonden for Håndværkskollegier, understøtter vores bæredygtighedspolitik”, siger direktør for BRFfonden, Kristian May.

Det er måske svært at forestille sig, når man kigger på billederne af gamle og triste mursten i bunke, men om få år vil det første kollegie i Horsens stå klar, bygget af tegl fra nedrevne bygninger. Teglen vil ikke se kedelig og gammel ud, når den pryder kollegiet, og det kan vi takke vores samarbejdspartner, Gamle Mursten ApS for.

Gamle Mursten ApS specialiserer sig i rensning og genbrug af mursten og bidrager dermed til at spare klimaet for CO2. Virksomheden anvender hverken kemikalier eller vand ved rensningen, men derimod vibrationer, hvilket både skåner miljøet for udledning af farlige kemikalier og overforbrug af vand.

BRFfonden vil gerne bidrage til at sætte fokus på vigtigheden af, at tænke bæredygtighed ind i moderne byggeri og at bæredygtighed ikke betyder kompromis med kvaliteten af materialet. Tværtimod taler materialets kvalitet ind i den danske håndværkstradition, som vi håber at kunne bidrage til at videreføre ved at opføre håndværkskollegierne.

« Flere nyheder