Nyheder

Nyt banebrydende Håndværkskollegie på vej til Herning

9. december 2020

Herning Kommune og BRFfonden er langt fremme med planerne om et nyt Håndværkskollegie i Herning, der skal være med til at understøtte håndværksuddannelserne, og samtidig udvikle det gode håndværk og håndværkstraditionerne.

På en grund på Svanekevej i Herning vil der indenfor de næste par år blive bygget et nyt kollegium, som er målrettet til ambitiøse håndværkselever. BRFfonden investerer et trecifret millionbeløb i projektet, som håndværksmæssigt og arkitektonisk bliver et byggeri i topkvalitet. Mandag blev projektplanerne godkendt af Økonomi- og Erhvervsudvalget i Herning Kommune.

Håndværkskollegiet i Herning kommer til at bestå af cirka 70 boliger til 84 beboere, ligesom der vil undervisningsfaciliteter med tilhørende værksteder, fællesarealer og forstanderbolig.

Projektet skal være med til at støtte op om erhvervsuddannelserne, og få flere unge til at vælge håndværkervejen.

– Jeg er tilfreds og stolt over projektet med Håndværkskollegiet, som skal opføres i Herning. I Herning begynder mere end 2000 unge mennesker hvert år på en uddannelse, og det er helt afgørende, at de unge, der vil gå håndværkervejen, får optimale muligheder for at udfolde deres evner og talent, og det vil projektet her i den grad støtte op om, siger borgmester Lars Krarup.

BRFfonden vil med Håndværkskollegiet skabe gode rammer for unge, som tager en håndværksmæssig uddannelse.

– Vi vil skabe fornyet stolthed om håndværksfagene og en måde at gøre det på, er at sikre de bedste rammer for dem, der udfører fremtidens boliger og byggeri. Ved at bygge Håndværkskollegier sender vi et klart signal om at give håndværket den prestige og anerkendelse, som det fortjener, så flere unge mennesker finder det interessant at blive håndværker, udtaler BRFfondens administrerende direktør Kristian May.

Grunden på Svanekevej ligger i tæt forbindelse med erhvervsuddannelserne på Herningsholm Erhvervsskole & Gymnasier, og der kommer til at være et naturligt samspil mellem skolen og kollegiet om både talentudvikling og understøttelse af gode relationer på tværs af fag. Eleverne skal søge om optagelse på kollegiet.

– Håndværkskollegiet er virkelig et scoop for det midt- og vestjyske erhvervsliv og dermed også for Herningsholm. Dygtige faglærte er afgørende for vores samfund, herunder også hvor godt vi lykkes med den grønne omstilling. Det mål når vi kun med dygtige elektrikere, tømrere, murere, snedkere, VVS’ere osv. Her er det fantastisk, at BRFfonden går forrest og skaber de perfekte rammer for fremtidens faglærte. Derved kan kollegierne forhåbentligt medvirke til at styrke det positive image omkring håndværksfagene og tiltrække flere unge til uddannelserne, siger Allan Kortnum, direktør for Herningsholm Erhvervsskole & Gymnasier.

På kollegiet vil der værksteder og et miljø, der skal give de unge lyst og muligheder for at udfolde deres håndværksmæssige talenter sammen med andre unge.

Fonden er allerede i gang med at bygge et Håndværkskollegie i Horsens, og vil i de kommende år etablere i alt tre Håndværkskollegier i Danmark. Håndværkskollegiet i Herning forventes at stå færdigt og være klar til indflytning i 2025.

« Flere nyheder