Nyheder

Sådan kommer Håndværkskollegiet på Musicon til at se ud

3. november 2023

Efter gennemførelse af en arkitektkonkurrence i årets første halvår er der nu udarbejdet detaljerede illustrationer af Håndværkskollegiet på Musicon. Illustrationerne er udført af LOOP og ReVærk med afsæt i det vindende forslag fra konkurrencen, som blev afsluttet i juni 2023. Se galleriet nederst i artiklen. 

Klinkbeklædte facader i afskær fra træ, bygningsintegreret kunst på alu-facader og genanvendte betonelementer. Det er blandt de arkitektoniske hovedoverskrifter for Håndværkskollegiet på Musicon, som der nu findes detaljerede illustrationer af.

Bag illustrationerne står arkitektvirksomhederne LOOP og Reværk, som står i spidsen for det tværfaglige team, der vandt konkurrencen for kollegiet, og som nu skal være med til at realisere det. Kollegiet indeholder desuden et gesamtkunstwerk udført i samarbejde med kunstnergruppen AVPD.

“Håndværkskollegiet på Musicon rummer en håndværksmæssig kvalitet og tyngde, som skal inspirere og opløfte de lærlinge, der skal bo her, og bidrage til en øget bevidsthed om vigtigheden af godt håndværk. Men lige så vigtigt skal kollegiet støtte op om fællesskabet blandt beboerne og blive et udstillingsvindue i forhold til både bæredygtighed og bygningsintegreret kunst, som viser nyskabende løsninger på disse områder til inspiration for andre,” siger Mette Nymann, arkitekt og partner i LOOP.

BRFfonden har undervejs involveret unge lærlinge i målgruppen i at bidrage til udviklingen af kollegiet, bl.a. i en række testforløb. Lærlingenes input har indgået som en integreret del af konkurrencematerialet for kollegiet, ligesom de har været involveret i selve konkurrenceforløbet.

“Det har været vigtigt for os at være så tæt på målgruppen som muligt og ikke tabe dem af syne. Vi har udnyttet de muligheder, processen har givet os for at lave både testforløb og prototyping sammen med lærlingene undervejs, og det har uden tvivl givet os afgørende ny viden og beriget løsningen,” siger Simeon Bamford, arkitekt og partner i Reværk.

Det var en meget tilfreds bestyrelse for BRFfonden, der i sidste måned godkendte det endelige løsningsforslag til kollegiet, som nu skal realiseres over de kommende år.

“Jeg er overbevist om, at Håndværkskollegiet på Musicon kommer til at fungere som en  ramme, der understøtter de centrale temaer for byggeriet: fællesskaber, kunst og bæredygtighed. Samtidig har kollegiet en stærk og fremadskuende arkitektonisk identitet, der både fungerer på egne præmisser og kan indgå i et samspil med resten af Musicon-bydelen og bidrage til kvarterets eksisterende DNA,” siger Kristian May, direktør i BRFfonden.

Håndværkskollegiet på Musicon bevæger sig nu planmæssigt fra udviklingsfase til projekteringsfase. Samtidig forventes det, at byggeprojektet formelt overdrages fra BRFfonden til Fonden for Håndværkskollegier ved udgangen af 2023. Kollegiet ventes at stå færdigt i 2027.

Teamet bag Håndværkskollegiet på Musicon

Arkitekter: LOOP Architects, Reværk Arkitektur
Kunstnergruppe: AVPD
Ingeniør: Artelia (tidl. MOE)
Landskabsarkitekt: Kragh og Berglund

For yderligere oplysninger, kontakt venligst 

Kristian May
Direktør, BRFfonden
Tlf. 5060 5438
may@brffonden.dk

Galleri: Se flere detaljerede illustrationer af kollegiet

(Klik på billederne for at vise dem i fuld størrelse)


Kollegiet set fra Basgangen. © LOOP / ReVærk


Værelse. © LOOP / ReVærk


Centralværkstedet. © LOOP / ReVærk


Facadeudsnit, klynge © LOOP / ReVærk


Facadeudsnit, centralværksted © LOOP / ReVærk

Kollegiet set fra Musiconlunden © LOOP / ReVærk


Klyngekøkken © LOOP / ReVærk


Projektværksted © LOOP / ReVærk


Udsnit © LOOP / ReVærk

« Flere nyheder