Nyheder

Vinderforslaget er fundet til Håndværkskollegiet på Musicon

8. august 2023

BRFfondens bestyrelse har udpeget et forslag, udarbejdet af et tværfagligt team med arkitektvirksomhederne LOOP og ReVærk i spidsen, som vinder af arkitektkonkurrencen om Håndværkskollegiet på Musicon. Vinderforslaget skal nu undergå en videre bearbejdning i samarbejde mellem bygherreteam og arkitekter frem mod potentiel realisering af kollegiet.

Det bliver et team med LOOP Architects og ReVærk Arkitektur i spidsen, der skal arbejde videre med at realisere Håndværkskollegiet på Musicon i det sydlige Roskilde. Det er resultatet af arkitektkonkurrencen om kollegiet, som blev afgjort tidligere på sommeren.

Vinderforslaget fremhæves bl.a. for sin identitet, der passer særdeles godt ind i Musicons særegne arkitektoniske DNA, og for i særlig høj grad at anvende genbrugs- og genanvendelige materialer. Forslaget har en knopskydende struktur og en sammenhæng, der understøtter fællesskab både for beboere og omverdenen. Samtidig er forslaget loyalt over for BRFfondens overordnede vision og de underliggende temaer og principper, der er særlige for Håndværkskollegiet på Musicon.

“Vi har helt fra begyndelsen af udviklingsprocessen været ambitiøse og stillet krav, ikke blot som bygherre, men også på vegne af de kommende beboere, klimaet og kollegiets fremtidige naboer. Derfor er vi begejstrede for nu at kunne arbejde videre med et forslag til Håndværkskollegiet på Musicon, der både indfrier de høje forventninger og formår at imødekomme projektets mange forskelligartede interesser og hensyn,” siger Kristian May, direktør for BRFfonden.

Udpegelsen af vinderforslaget er kulminationen på en konkurrence med deltagelse af i alt tre tværfaglige teams bestående af bl.a. arkitekter, kunstnere, ingeniører, antropologer og andre relevante faglige kompetencer. Deltagerne har undervejs skullet samarbejde direkte med lærlinge i målgruppen for at afprøve forskellige løsninger, idéer og scenarier.

Selve konkurrencematerialet er også udformet med input fra unge lærlinge, der tilbage i efteråret 2022 var involveret i en række fysiske og sociale afprøvninger i Hal 11 i Musicon-bydelen, der til formålet var indrettet som midlertidigt kollegie.

Teamet bag vinderforslaget inviteres nu til videre bearbejdning af forslaget, særligt med henblik på at styrke den arkitektoniske identitet yderligere, frem mod potentiel realisering.

Håndværkskollegiet på Musicon ventes at stå færdigt i 2027. De to øvrige håndværkskollegier kommer til at ligge i Horsens og Herning.

 

Læs hele dommerkomitéens hele betænkning her.

Læs mere om håndværkskollegierne her.

 

Teamet bag vinderforslaget består af: 

Arkitekter: ReVærk Arkitektur, LOOP Architects
Kunstnergruppe: AVPD
Ingeniør: Artelia (tidl. MOE)
Landskabsarkitekt: Kragh og Berglund

 

For yderligere spørgsmål, kontakt venligst:

Kristian May
Direktør, BRFfonden
Tlf. 5060 5438
may@brffonden.dk

« Flere nyheder